Nieuwe criteria maken BOVAG Caravan- & Camperbedrijven sterker dan ooit

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Nog meer professionaliteit, hogere kwaliteit en een sterkere uitstraling richting consument. Dat is de gedachte achter het nieuwe afdelingsreglement en de herziene lidmaatschapseisen van BOVAG Caravan- & Camperbedrijven. Deze worden per 1 januari 2016 van kracht.

De nieuwe regels zijn 30 november jongstleden bekrachtigd tijdens het jaarcongres van BOVAG Caravan- & Camperbedrijven in de Jaarbeurs Utrecht.

“Bedrijven die sales en aftersales aan caravans, campers en vouwwagens als hoofdbedrijfsactiviteit hebben kunnen  ook in 2016 lid blijven of worden”, licht BOVAG branchemanager Toine Crone toe.Tegelijkertijd moeten leden per  1 januari 2016 onder meer beschikken over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, een correcte inschrijving in het handelsregister en een aantoonbaar transparante en verantwoorde bedrijfsvoering hebben. “Verder verwachten wij van onze leden dat minstens 80 procent van de totale occasionverkopen onder BOVAG Garantievoorwaarden valt.” Gebruik van digitale formulieren (BOVAG Garantiebewijs en BOVAG Onderhoudsformulieren) is voortaan eveneens een must.

Het afdelingsbestuur spreekt de verwachting  uit dat de professionaliteit, kwaliteit en uitstraling van de leden op een nog hoger plan komt dan nu al het geval is. “De nieuwe criteria maken leden van BOVAG Caravan- & camperbedrijven sterker dan ooit”, stelt Crone.

Leden kunnen komende week een brief op de deurmat verwachten, met daarin een volledige uiteenzetting van het nieuwe afdelingsreglement en de herziene lidmaatschapseisen van BOVAG Caravan- & Camperbedrijven per 1 januari 2016. Crone: “Ondernemers ontvangen verder deze maand per email een zelfevaluatie waaruit ze kunnen afleiden of ze voldoen aan de nieuwe criteria per 1 januari 2016.”

In het nieuwe jaar gaat BOVAG naleving onder meer toetsen middels steekproeven en bedrijfsschouwingen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring