Nieuwe cao Metaal en Techniek geen gevolgen voor onze sector

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Begin oktober is in de sector Metaal en Techniek een nieuwe cao afgesloten. Deze wordt ook wel de cao voor Kleinmetaal genoemd. Het is een misverstand dat deze cao ook geldt voor de sector motorvoertuigen en tweewielers. Dat is niet het geval.

BOVAG sluit sinds 2009 een eigen cao af voor de sector: de cao Motorvoertuigenbedrijven en Tweewielerbedrijven. Daarnaast kennen we de cao Tankstations en Wasbedrijven.

Krijgt u vragen over het cao-akkoord in de Kleinmetaal, bijvoorbeeld van uw personeel of van uw boekhouder, dan kunt u hen uitleggen dat de cao Kleinmetaal op onze sector in principe niet van toepassing is. De meeste BOVAG-bedrijven vallen of onder de cao Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (MvT) of onder de cao Tankstations en Wasbedrijven.

Let op: bij BOVAG zijn verschillende signalen binnengekomen van boekhouders en uitzendbureaus die toch de verkeerde cao toepassen. Ga dus voor de zekerheid na dat de loonsverhoging van de kleinmetaal cao per 1 december niet in uw bedrijf is toegepast.

Leden met een schadeherstelbedrijf dat is ondergebracht in een aparte vennootschap kunnen als carrosseriebedrijf wel onder de werkingssfeer van de cao Kleinmetaal vallen.

Voortgang BOVAG cao’s
De cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven is per 1 november 2014 afgelopen. De onderhandelingen met de vakbonden liggen op dit moment stil, in afwachting van de uitspraak in de nieuwe rechtszaak over de pensioenpremieverdeling.

De onderhandelingen voor de cao Tankstations en Wasbedrijven zijn nog in volle gang.

Meer informatie
Voor meer informatie over de voortgang van de cao-onderhandelingen en de rechtszaak over de pensioenpremieverdeling kunt u terecht op het ledenportaal. Heeft u nog vragen, dan kunt u ook altijd contact opnemen met BOVAG Ledenadvies: 030 6595 300 of via het ledenportaal.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring