Let op met loonsverhogingen

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Vanwege de onzekerheid over de toekomstige loonkostenontwikkeling in de sector adviseert BOVAG op te letten met loonsverhogingen. December is de periode waarin medewerkers hierom vragen.

Een nadelige uitspraak in de procedure over de pensioenpremieverdeling voor werkgevers zou neer kunnen komen op een (verplichte) loonkostenstijging van zo’n 1,5% tot 1,8%. Houd hier rekening mee als medewerkers tijdens de eindejaarsgesprekken om een loonsverhoging vragen.
Het staat u uiteraard vrij om afspraken over loon met uw personeel te maken. Houd er echter wel rekening mee dat u een vrijwillige loonsverhoging niet zomaar kunt verrekenen met eventueel verplichte loonstijgingen in de toekomst.

Onzekere toekomst
Hoewel de cao-onderhandelingen MvT met de vakbonden op dit moment stil liggen in afwachting van de uitspraak in die rechtszaak, kan een eventuele nieuwe cao MvT in 2016 een collectieve loonsverhoging bevatten. U bent verplicht om deze eventuele cao-verhoging dan ook vanaf de in de cao afgesproken datum door te voeren.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies: leden.bovag.nl/ledenadvies.

Meer informatie over de procedure over de pensioenpremieverdeling staat op het ledenportaal in het dossier Pensioen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring