Let op! Brievenbusfraude steekt weer de kop op

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Twee gevallen werden er in korte tijd gemeld bij BOVAG. Leden zijn slachtoffer geworden van brievenbusfraude, een oude truc waarbij de boeven het gemunt hebben op papieren facturen die per post verstuurd worden. Deze worden onderschept waarna ze het rekeningnummer veranderen.

Het bedrijf dat de factuur daarna ontvangt, maakt het verschuldigde bedrag daarna over aan het verkeerde rekeningnummer. Het bedrijf dat wacht op de betaling van de factuur kan fluiten naar het geld.
 
Om de kans op brievenbusfraude zo klein mogelijk te maken kunt u de factuur meegeven met de consument. Stuurt u uw klanten per post een factuur, zorg dan dat aan de buitenkant niet te zien is dat het een factuur betreft en neem eventueel contact met deze mensen op om de factuur door te nemen.
 
Wat de mogelijkheden zijn als het uw bedrijf overkomt is juridisch gezien een lastig te beantwoorden vraag. Het is moeilijk om de dader te vinden en te pakken. En het is natuurlijk maar de vraag of de consument die de rekening ontvangt, aangesproken kan worden op het niet betalen van de rekening.
 
Bent u slachtoffer van brievenbusfraude? Doe daar dan in elk geval aangifte van bij de politie en neem contact op met de bank waar de rekening loopt waar het geld ten onrechte naar is overgemaakt. Ook is het mogelijk om de rechtsbijstandverzekering in te schakelen, mocht u die afgesloten hebben.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring