Kijk uit: proefritautodief met slecht gebit slaat toe in Oost-Nederland

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Drie tot vier autobedrijven in de oostelijke helft van het land zijn recent het slachtoffer geworden van vermoedelijk een en dezelfde autodief.

De verdachte, de 42-jarige Gerard R., meldt zich bij de bedrijven als een geïnteresseerde klant, maar brengt na een proefrit de auto van zijn keuze nooit meer terug.

Volgens dagblad De Stentor zou Gerard R. in de afgelopen maanden zelfs al tien auto's na een proefrit hebben verduisterd, voornamelijk bij autobedrijven in Friesland, Groningen en Flevoland. De politie heeft hem onlangs opgepakt, maar de man heeft kennelijk na zijn recente vrijlating de draad weer opgepakt.

Het jongste slachtoffer is de BOVAG-aangesloten dealergroothandel Bleeker & De Jong in Hardenberg. “In een druk moment afgelopen vrijdag waren we klaarblijkelijk net niet scherp genoeg”, erkent directeur Sander de Jong. Het autobedrijf mist nu een zwarte Audi A1 uit 2012, met het kenteken 52-TLN-6  en de meldcode 1687.

De Jong roept collega autobedrijven op alert te zijn: “De man lijkt elke keer in een andere gedaante op te duiken. Maar vast staat dat zijn geboortejaar 1973 is. Hij gaf bij ons aan uit Vollenhove afkomstig te zijn, maar op zijn rijbewijs wordt Steenwijk aangeduid als geboorteplaats. En hij liet een hotmailadres achter. Bovendien valt op dat hij een erg slecht gebit heeft.”

De Jong heeft de rijbewijsgegevens van de verdachte inmiddels laten opnemen in Elena, het waarschuwingssysteem waar leden van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven gebruik van maken. Hij heeft tevens aangifte gedaan bij de politie. De Jong heeft zijn ervaringen ook gedeeld via Facebook en Twitter, waarbij de berichten inmiddels 1 miljoen keer zijn bekeken en 19 duizend keer gedeeld.

Advies of tip
Heeft u twijfels aan de oprechtheid van de koopintenties van een klant, geef dan geen auto mee. Rijd zelf mee met de proefrit en vraag of een klant zich met twee documenten kan identificeren.

Meer informatie
Neem bij (pogingen tot) verduistering altijd contact op met de politie (0900-8844).
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring