Test nog deze maand convenant Bijtelling Auto van de Zaak

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Doe hier de test wanneer uw medewerkers geregeld gebruik van een auto van de zaak? Deelname aan het Convenant Bijtelling Auto van de Zaak kan voor u mogelijk erg aantrekkelijk zijn. Doe de test wél voor 1 januari 2016!

BOVAG heeft met de Belastingdienst in 2013 een convenant gesloten over de kwaliteit van de aangifte loonbelasting op het punt van het autokostenforfait. “Bij deelname aan het convenant gaan BOVAG en de Belastingdienst er van uit dat u als werkgever uw verantwoordelijkheid neemt voor een goede toepassing van het autokostenforfait en dat u in uw organisatie zodanige maatregelen heeft genomen dat de juiste toepassing is gewaarborgd”, zegt fiscaal specialist Jose Burgemeester van BOVAG. “Dit resulteert in een ander soort toezicht.”

Als u als werkgever aan uw werknemer een auto ter beschikking heeft gesteld moet u beoordelen of en tot welke bedrag de werknemer moet worden belast voor het privégebruik van die auto. “We praten dan over de toepassing van het autokostenforfait. Als de werknemer in verschillende auto's rijdt, kan het moeilijk zijn de grondslag voor de bijtelling vast te stellen.” 

BOVAG kan u helpen bij het maken van de keus of het voor u zinvol is om te informeren of deelname aan een convenant voor u aantrekkelijk is. Hieronder vindt een kort overzicht van de vragen die hierbij voor u van belang zijn. “Maak even tijd vrij en loop de vragen liefst vandaag nog door”, aldus Burgemeester. “Ondernemers kunnen zich nog tot en met 31 december 2015 bij de Belastingdienst aanmelden voor deelname aan het convenant Bijtelling Auto van de Zaak.”

Klik hier om direct aan te melden voor het convenant.
Klik hier voor meer informatie over het convenant

Required form 'ConvenantVragenlijstje' does not exist.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring