Ruil vóór 1 september 2015 uw oude STEK-diploma om!

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Bent u nog in het bezit van een STEK-diploma? Ruil dit dan op tijd in voor een F-gassen diploma. Omruilen kan uiterlijk tot 1 september 2015, dus wees op tijd.

Medewerkers die werkzaamheden verrichten aan koelinstallaties waarbij F-gassen of gereguleerde stoffen vrij kunnen komen, hebben daar sinds 1 januari 2010 een F-gassencertificaat voor nodig. Tot die tijd was het STEK-diploma verplicht. Om iedereen de kans te geven om het juiste certificaat in bezit te krijgen, is daarom in 2010 afgesproken dat medewerkers hun oude STEK-diploma kunnen omruilen. Nu de nieuwe F-gassenregeling waarschijnlijk per 1 juli van kracht wordt, eindigt daarmee ook de omruilperiode. Ga dus na of iedereen binnen uw bedrijf zijn STEK-diploma heeft omgeruild voor een nieuw F-gassencertificaat. Na 1 september 2015 is omruilen namelijk niet meer mogelijk en moet u opnieuw examen doen om een geldig certificaat te bemachtigen. U heeft dus nog slechts een paar maanden de tijd.

Hoe omruilen?

Tot uiterlijk 1 september 2015 kunt u uw geldige STEK-diploma bij Rijkswaterstaat Leefomgeving inwisselen tegen een nieuw F-gassen certificaat. Dit moet u schriftelijk doen en alleen originele diploma’s worden omgeruild tegen nieuwe certificaten. Het is verstandig om voor de zekerheid zelf een kopie van het diploma te bewaren. Het aanvraagformulier met een overzicht van de om te ruilen STEK-diploma’s vindt u hier.

Werken in uw bedrijf meer dan vijftig monteurs die hun STEK-diploma willen omruilen? En wilt u dit in één keer voor hen verzorgen (en ook laten verzenden naar één adres)? Stel uw vraag dan via het contactformulier van Kenniscentrum InfoMil.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring