Nieuwe rechtszaak verdeling pensioenpremies

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Pensioenfonds PMT start een bodemprocedure in de kwestie rond de zeggenschap over de pensioenpremieverdeling in de sector Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf. Werkgevers in de sector ontvingen deze maand een brief van PMT met deze strekking. BOVAG adviseert leden om een reservering aan te blijven houden.

Eerder dienden een kort geding en een spoedappèl over deze zaak. BOVAG is van mening dat BOVAG en vakbonden – de sociale partners in de branche - samen de verdeling van de pensioenpremie tussen werkgevers en werknemers bepalen en niet het Pensioenfonds Metaal en Techniek. PMT is van mening dat het fonds daarover gaat. In het spoedappèl kreeg BOVAG gelijk van het Haagse hof. PMT neemt daar geen genoegen mee en start nu een bodemprocedure.

Handhaving huidige pensioenpremieverdeling
BOVAG had liever gezien dat PMT zich had neergelegd bij de uitspraak van het Hof, zodat de cao-onderhandelingen voor de branche Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven vlot getrokken konden worden. Reken erop dat BOVAG de bodemprocedure goed zal voorbereiden. Mede op basis van het gewonnen spoedappèl en de argumentatie van het Hof daarbij heeft BOVAG vertrouwen in de goede afloop van de nieuwe rechtszaak. De uitspraak is van groot belang, omdat als BOVAG in het gelijk wordt gesteld de huidige pensioenpremieverdeling kan worden gehandhaafd. Dat scheelt werkgevers 40 miljoen euro aan onterechte, niet afgesproken loonkostenstijging op jaarbasis.

Versnelde procedure
PMT en BOVAG zijn een versnelde procedure overeengekomen om zo snel mogelijk een eind te maken een de nieuwe periode van onzekerheid voor werkgevers en werknemers.
Vanzelfsprekend zal BOVAG zijn leden voortdurend op de hoogte houden van de voortgang van deze nieuwe zaak.

Reservering
BOVAG adviseert leden wel om een reservering aan te blijven houden tot de uitkomst van de bodemprocedure bekend is, gelet op eventuele financiële risico’s over het boekjaar 2014 en/of 2015.

Ga voor meer informatie naar het dossier Pensioen >>

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring