Aanpassingen in algemene voorwaarden Gazelle

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Gazelle heeft haar dealers een aangepaste versie van haar algemene voorwaarden toegestuurd. Hierover krijgen we van leden vragen binnen. Wat betekenen deze wijzigingen?

BOVAG heeft naar de aanpassingen gekeken en hierover contact met Gazelle gehad. De voorwaarden zijn - zoals ook in de begeleidende brief van Gazelle staat - op twee punten aangepast:
  • er is een artikel over accu-recycling toegevoegd;
  • de voorwaarden met betrekking tot eigendomsvoorbehoud zijn gewijzigd.
Invloed
In de praktijk heeft dit naar verwachting geen hele grote invloed op uw onderneming. Het accu-recyclingsysteem werd in de praktijk al toegepast en is nu ook in de voorwaarden opgenomen. Het BOVAG Dealerplatform zal eventuele wijzigingen van dit systeem nauwlettend volgen. En de afspraken over eigendomsvoorbehoud zijn welliswaar op een paar punten aangepast, maar deze voorwaarden waren al behoorlijk uitgebreid. Wel is het goed om als dealer goed na te gaan welke invloed de eigendomsvoorbehoudafspraken hebben op uw financierbaarheid en (bestaande) afspraken met uw bank.

Vragen?
Als u hierover nog aanvullende vragen heeft, dan kunt u als lid bij BOVAG terecht voor meer informatie over de kernpunten van de voorwaarden. Neemt u daarvoor contact op met BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of (030) 659 53 00.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring