BOVAG verkent autoschademarkt

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De vraag van BOVAG-leden is niet nieuw, maar het afgelopen jaar wel aangezwollen: ‘Beste BOVAG, is er een mogelijkheid om ons ook op het gebied van schadeherstel te ondersteunen als branchevereniging?’ BOVAG inventariseert momenteel de mogelijkheden.

BOVAG geeft gehoor aan de oproep van leden om ze, als brancheorganisatie, te helpen bij hun schade-activiteiten. Momenteel doet BOVAG daarom onderzoek naar zowel de schademarkt zelf, als naar de verschillende mogelijkheden om BOVAG-leden met een schade-activiteit ook op dat gebied van dienst te zijn. Daarbij wordt elke optie bekeken en gewogen.

Eerste inventarisatieronde
BOVAG verkent de markt door te praten met onder meer holdings, individuele leden, schadeketens en verzekeraars. Een eerste inventarisatieronde leert dat de kennis van technologische ontwikkelingen bij autobedrijven en de vakkennis van schadeherstelbedrijven elkaar steeds meer raken. Daarnaast vragen technologische ontwikkelingen en mede daaruit voortvloeiende juridische aansprakelijkheden om meer samenwerking tussen verzekeraars, leasemaatschappijen, schadeherstelbedrijven en autobedrijven. Als het gaat om BOVAG-leden-met-schadeherstel dan blijken onder meer het dubbellidmaatschap (BOVAG en Focwa) en het naast elkaar bestaan van twee verschillende cao’s in één bedrijf (BOVAG en kleinmetaal) hen dwars te zitten. Daarnaast voelen ze zich niet goed vertegenwoordigd.

Vervolgstappen
Binnenkort wordt het resultaat van de uitgebreide verkenning gedeeld en besproken met een relevante groep leden. Het BOVAG-verenigingsbestuur neemt op basis van de input van de geconsulteerde leden een besluit over de vervolgstap. Dat besluit wordt daarna voorgelegd aan de ledenraad. De vervolgstap kan uiteenlopen van niets doen, tot het oprichten van een nieuwe, volwaardige BOVAG-schadeafdeling. BOVAG verwacht hier halverwege dit jaar duidelijkheid over te kunnen geven.

Praat mee
Wilt u meepraten over deze kwestie? Op 9 juni organiseert BOVAG een ledenraadpleging in het BOVAGhuis in Bunnik. Die staat open voor alle BOVAG-leden met een volwaardige autoschadeherstel-afdeling of apart autoschadeherstelbedrijf. Aanmelden kan via secretariaat@bovag.nl, onder vermelding van “BOVAG Schadeherstelbijeenkomst”.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring