Blijf de 'oude' pensioenpremieverdeling gebruiken

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Op dinsdag 31 maart heeft BOVAG in hoger beroep gelijk gekregen in de kwestie van de pensioenpremieverdeling. Dat betekent dat werkgevers in de sector Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (cao MvT) de huidige ('oude') premieverdeling met een werkgeversdeel van 53,2% en een werknemersdeel van 46,8% kunnen blijven hanteren.

In ons nieuwsbericht van 18 december 2014 hebben wij u – gezien het spoedappel - gewezen op de keuzemogelijkheden voor 2015. Daarbij  adviseerden wij werkgevers die besloten de PMT-premieverdeling te hanteren om hierbij een voorbehoud naar hun werknemers toe te maken.
 
PMT verdeling met voorbehoud
Heeft u voor 2015 de PMT pensioenpremieverdeling toegepast met een schriftelijk voorbehoud naar uw werknemers? Dan kunt u de te weinig ingehouden pensioenpremieverdeling met uw werknemers verrekenen. Daarbij verwijst u naar dit voorbehoud.
 
PMT verdeling zonder voorbehoud
Heeft u de PMT pensioenpremieverdeling toegepast zonder een voorbehoud te maken?
Wij raden u dan aan om  eventuele verrekeningen in goed overleg met uw werknemers te doen. Wijs uw werknemers daarbij op de uitspraak (beslissing vanaf pag. 9 onderaan) van het hof en dit bericht van PMT. Laat werknemers tekenen  om het verschil van de betaalde pensioenpremie met het loon te verrekenen.

Uiteraard kunt u vanaf de eerstvolgende salarisbetaling wel de correcte pensioenpremieverdeling toepassen.
 
Heeft u nog vragen over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met BOVAG Ledenadvies op 030 – 659 53 00 of via ledenadvies@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring