Bijeenkomst over consequenties van WLTP voor op- en ombouw bestelauto's

Terug

Op donderdag 5 september informeren BOVAG en RAI Vereniging BOVAG-truckdealers en -autodealers over de (verregaande) consequenties van de nieuwe emissietest WLTP voor de op- en ombouw van bestelauto’s. Vanaf 10:30 uur zijn leden welkom bij de informatiebijeenkomst op de beurs Transport Compleet in de Evenementenhal in Gorinchem.

In het kader van WLTP moet vanaf 1 september 2019 voor vrijwel alle opbouw op een basisvoertuig officieel een nieuwe CO2-berekening worden gemaakt, alvorens het voertuig bij de RDW wordt aangeboden voor eerste registratie. Deze Europese regels schrijven voor dat niet langer de standaard CO2-uitstoot van het basisvoertuig geregistreerd wordt, maar de totale emissie als gevolg van de op- of ombouw. De uiteindelijke waarde moet in principe berekend worden met een rekenmodel van de fabrikant of importeur en de veranderingen betreffen dan gewicht, luchtweerstand en rolweerstand. Echter, dit alles wel binnen de normen die de fabrikant zélf stelt, aangezien die fabrikant in Europees verband nog altijd afgerekend zal worden op zijn totale CO2-uitstoot.

De nieuwe regels zullen in de praktijk ongetwijfeld voor een aantal hobbels gaan zorgen en daarom praten BOVAG en RAI Vereniging u graag bij over de huidige stand van zaken, de wetten en regels, ons overleg met de RDW, de uitzonderingen, de procedures en een eventuele overgangsperiode. De bijeenkomst start om 10:30 uur en duurt tot uiterlijk 14:00 uur. Lunch wordt verzorgd en wij verzoeken u zich zo spoedig mogelijk aan te melden via deze link.  

Op een rijtje:

  • Locatie: Evenementenhal
    Franklinweg 2
    4207 HZ Gorinchem
  • Datum: 05 september 2019
    Van 10:30 - 14:00
  • Voor afmeldingen en vragen: info@bovag.nl
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring