BOVAG Innovatieseminar | Leren Innoveren

Terug

Met innovatie aan de slag gaan, is een hele uitdaging. Maar door samen te proberen kun je ver komen. BOVAG doet dat met leden en start-ups in het Innovatielab en met de Incubator. Op het Innovatieseminar op 26 november maakten we de balans op: wat leverden de innovatie-inspanningen tot nu toe op en wat kunnen we nog leren?

Fototerugblik


Innoveren gaat met vallen en opstaan. Maar de aanhouder wint. Op 26 november deelden succesvolle innovators de lessen die zij leerden op weg naar een nieuw businessmodel. Zo vertelde ondernemer Erik Kamps over Crossyn, de scale-up waarin ook BOVAG participeert. Crossyn verzamelt, analyseert en verrijkt data van voertuigen en het rijgedrag van bestuurders en geeft dat in de vorm van adviezen weer terug aan zowel de berijder als het autobedrijf. BOVAG-ondernemers, zoals de Bochane Groep, Auto Bleeker en Garage W.W. Smit testten de Crossyn-app. Dat leverde heel veel kansen op voor de connectiviteit van het rijdende wagenpark aan een autobedrijf. 

Mini-colleges

Om lekker in de leerstand te blijven, boden we dit Innovatieseminar twee mini-colleges aan over tech-innovaties waar iedereen het over heeft, maar waarvan u misschien nog niet helemaal precies weet wat het is en wat we er in de mobiliteitsbranche mee kunnen. Blockchain en kunstmatige intelligentie in normale-mensen-taal.

Over de sprekers

Erik Kamps is ondernemer en geestelijk vader van Crossyn, een systeem dat data uit voertuigen analyseert, bewerkt en beschikbaar maakt voor gebruik door mobiliteitsbedrijven. Samen met BOVAG-leden onderzocht en bouwde hij het dataplatform, dat berijder en autobedrijf real-time inzicht geeft in de onderhoudsstaat van de auto en dat daarmee talloze mogelijkheden biedt voor zeer persoonlijke sales en aftersales-services. 200x200-Erik-Kamps-(2).jpg
Badreddine Tazrouti is een specialist, docent en spreker op het gebied van blockchain technologie. Hij heeft als een van de eerste studenten in Nederland zijn masterscriptie over de blockchain geschreven. Momenteel helpt hij bedrijven en overheidsinstellingen om deze technologie (beter) te begrijpen en te gebruiken binnen hun domein, en heeft tientallen (internationale) lezingen, trainingen en workshops over de Blockchain gegeven.
> Download de presentatie van Badreddine Tazrouti en aanvullende informatie over blockchain
200x200-Badreddine-(1).jpg
Harald Rietman en Joost van der Pols van Codecentric zijn ITer's. In normaal Nederlands tenminste, in hun eigen taal heten ze 'Software Craftsmen'. Gelukkig kunnen zij als geen ander met duidelijke Nederlandse woorden uitleggen hoe de technologie van morgen gebruikt kan worden. Zij legden uit hoe kunstmatige intelligentie en machine learning werkt.
> Download de presentatie van Codecentric
100x100-Codecentric-Harald-Rietman-(1).jpg100x100-Codecentric-Joost-van-der-Pols-(1).jpg
Marco Aarnink begon in 2008 met niets zijn disruptieve internetbedrijf Drukwerkdeal.nl en verkocht dat vier jaar geleden aan de wereldmarktleider Vistaprint. Deze jonge ondernemer vertelde over hoe hij de markt veranderde met Drukwerkdeal.nl, over klanten, de do’s and dont’s, maar vooral over de aanstekelijkheid van emoties. Er volgen wat tussenjaren in zijn snelle carrière, het vaak besproken zwarte gat komt in zicht. Het roer moet weer om. De emotie wint. Zijn passie nooit verloren, maar wel verloren aan zijn passie begon hij in 2017 opnieuw met Print.com. 200x200-Marco-Aarnink.jpg
   

Filmpjes 

Op een rijtje:

  • Locatie: B. Amsterdam
    Johan Huizingalaan 763a
    1066 VH Amsterdam
  • Datum: 26 november 2018
    Van 18:00 - 21:30
  • Voor afmeldingen en vragen: events@bovag.nl

Aankomende vergelijkbare evenementen

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring