Love & Care deel 3 & 4

Laatste update 23 oktober 2019 Leestijd: 3 min

BOVAG Dutch Car Restorers (DCR) produceert in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC) de online serie ‘Love and Care’, waarin een exclusief kijkje in de keuken van de restauratiebedrijven wordt gegeven. Deel drie en vier daarvan zijn nu uit en samen met de andere delen te bekijken op het YouTube-kanaal van BOVAG.

In de derde aflevering van Love & Care gaat presentator Carlo Brantsen naar Arjen Antonisse Oldtimer Restauraties in Koekange. Een duurzaam onderhouds- en restauratiebedrijf gespecialiseerd in klassieke Citroëns. Arjen Antonisse richt zich op het goed en verantwoord onderhouden van klassieke auto’s. Van alle merken, maar met een voorkeur voor met name Citroëns. Van Traction Avant tot DS. Onderhoud en reparatie is voor dit bedrijf vooral ook verbeteren en verduurzamen. Nadat Arjen een klassieker onderhanden heeft genomen, is die vaak sterker, zuiniger en schoner. Arjen geeft Carlo een lesje olie voor klassiekers, waarbij duidelijk wordt dat moderne olie heel goed is voor moderne auto’s, maar dat je er bij oudere auto’s erg mee moet oppassen. De motor van een klassieker kan er door beschadigd raken. 



In de vierde aflevering van Love & Care gaat presentator Carlo Brantsen naar Jansen Classic Car Restorations, plaatwerkspecialist in Wezepe. Bas Jansen is de derde generatie in een bedrijf dat in 1936 door zijn opa is opgericht en inmiddels met name op plaatwerkgebied een gedegen reputatie heeft opgebouwd, naast het ‘gewone’ restauratiewerk. Onder meer aan de hand van een volledig kaal gemaakte Mercedes Pagode, een eend en een Fiat Balila legt Bas uit waarom plaatwerk de grote passie van zijn bedrijf is. En daar horen ook houten carrosserieonderdelen bij. Jansen Classic Car Restorations draait de hand niet om voor totaalrestauraties, waarbij zo nodig de kennis en expertise van collega DCR-leden wordt ingeroepen.



Naar het BOVAG-YouTubekanaal

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring