Aan de slag met verzekeren: 14 tips voor verhuur- en deelautobedrijven

Laatste update 11 oktober 2019 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft onder leden met een verhuur- en deelautobedrijf tips verzameld over het goed regelen van verzekeringen. De wereld van verzekeren en schadeherstel verandert namelijk drastisch. De kosten van schadeherstel stijgen en daardoor ook de verzekeringspremies. Om te zorgen dat de sector verzekerbaar blijft is het belangrijk dat u zelf ook aan de slag gaat en werk maakt van uw verzekeringen. Deze veertien tips helpen u daarbij!

Fleetowners staan voor verzekeringsuitdagingen en ook steeds meer ondernemers in de verhuur- en deelautobranche hebben moeite om hun verzekeringen goed te regelen met verzekeraars. In de belangenbehartiging staat dit onderwerp daarom hoog op de agenda van BOVAG. Ook op BOVAG-ledenbijeenkomsten is verzekerbaarheid een belangrijk thema. Daarnaast kunt u ook zelf iets doen, ga daarom aan de slag met de praktische tips: 

Tip 1: Doe een periodieke check

Het is belangrijk dat u regelmatig aandacht hebt voor uw verzekeringen. Premieveranderingen zijn namelijk van invloed op de kostprijs van uw verhuurauto en daarmee op het rendement van uw bedrijf. Kijk dus periodiek hoe u verzekerd bent en of u een eventuele stijging van uw verzekeringskosten kunt dekken.

Tip 2: Affectieschade

Met affectieschade wordt de immateriële schade bedoeld als gevolg van een gebeurtenis, waarvoor een ander aansprakelijk is. Vergoeding van affectieschade (smartengeld voor naasten/nabestaanden) als schadepost is relatief nieuw (ingevoerd per 1 januari 2019) en de dekking van affectieschade zorgt ervoor dat verzekeringspremies toenemen. Het is dus belangrijk dat u uitzoekt hoe uw verzekeraar omgaat met affectieschade.

Tip 3: Uitstaande reserveringen 

Sommige verzekeraars werken met reserveringen. Weet u hoe uw verzekeraar hier concreet mee omgaat en wat dit voor u betekent? Kijk naar de uitstaande reserveringen van de verzekeraar, wees (pro)actief en ga na welke keuzes u kunt maken wat betreft uitstaande reserveringen.

Klik hier voor alle 14 tips over verzekeren

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring