Gebruik fotoprotocol vanaf 1 juni verplicht voor alle ruitschadeherstelbedrijven

Laatste update 01 mei 2024 Leestijd: 2 min

In oktober 2023 is de branchenorm voor ruitschadeherstelbedrijven geactualiseerd om zo in te kunnen spelen op de technologische ontwikkelingen, zoals de elektronica ten behoeve van rijhulpsystemen. De eisen op het gebied van opleidingen, het werken met ADAS, het invullen van het schadedossier, de reparatievoorschriften en de afleverinstructie zijn aangevuld en aangescherpt. Zo kunnen we niet alleen nu, maar ook in de toekomst de veiligheid en kwaliteit van het vakmanschap blijven garanderen.  

Fotoprotocol schadedossier 

Eén van de belangrijke wijzigingen was het toevoegen van een universeel fotoprotocol aan de inhoud van het schadedossier. Dit fotoprotocol behoefde echter nog wat aanscherping en aanvulling. Daarom is het fotoprotocol gewijzigd en opnieuw opgenomen in de branchenorm voor BOVAG-ruitschadeherstelbedrijven. Dit zorgt voor uniformiteit die bijdraagt aan de efficiency in de werkplaatsen. Het nieuwe protocol wordt breed gedragen door opdrachtgevers.  

Tot nu toe werd het gebruik van het fotoprotocol verplicht voor leden die zich moest hercertificeren. Om het eenvoudig te maken voor opdrachtgevers om ook dit protocol te hanteren, dienen vanaf 1 juni 2024 álle BOVAG-ruitschadeherstelbedrijven het fotoprotocol te gebruiken.  

Vakkennis 

Naast het gewijzigde fotoprotocol is in het handboek tevens een tekstuele aanpassing verwerkt in het hoofdstuk vakkennis- en vakvaardigheidseisen. Hier is een verduidelijk aangebracht door het toevoegen van versienummers. Download hieronder het aangepaste handboek en de belangrijkste wijzigingen. 

Vragen? 

Als je nog vragen hebt over het fotoprotocol of de logo’s, laat het ons vooral weten. BOVAG Ledenadvies kun je bereiken via telefoonnummer (030) 659 53 00. Je kunt ook een mail sturen naar schadeherstel@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring