Terugblik op ledenbijeenkomst BOVAG Energiesystemen en Revisie: benoeming bestuurslid, actualiteiten en meer

Laatste update 26 april 2024 Leestijd: 3 min

De eerste ledenbijeenkomst van BOVAG Energiesystemen en Revisie dit jaar vond plaats op donderdag 18 april bij Wärtsilä. Leden kregen een rondleiding door het bedrijf in Schiedam en werden daarnaast bijgepraat over projecten bij BOVAG. Bij de algemene ledenvergadering werd Tom Colpaert van Deutz Benelux als nieuw afdelingsbestuurslid benoemd. 

Wärtsilä verzorgde tijdens de ledenbijeenkomst een deel van het programma. Na een welkom door André Bosman, directeur van Wärtsilä Nederland, gaf René Zuidam een presentatie over de diverse projecten waar het onderhoudsbedrijf mee bezig is. Aansluitend kregen de leden een rondleiding door de werkplaatsen. 

Benoeming en afscheid tijdens ALV

Tijdens de algemene ledenvergadering van BOVAG Energiesystemen en Revisie hebben de aanwezige leden unaniem ingestemd met de benoeming van Tom Colpaert van Deutz Benelux tot bestuurslid. Hij neemt het stokje over van Bert van Hasselt, die binnen Deutz Benelux een andere functie heeft gekregen en zijn plaats in het bestuur beschikbaar heeft gesteld. Bert is hartelijk bedankt voor zijn inzet in de afgelopen jaren. 

Actualiteiten bij BOVAG

Branchemanager Michel Voorwinde praatte de leden bij over de gesprekken met de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) over de herziene werkinstructie en onduidelijke brief die ze hebben verstuurd begin dit jaar. We willen dat de NLA duidelijkheid geeft over een aantal uitspraken die voor veel onrust in de markt hebben gezorgd. Dit zijn uitspraken die niet gestoeld zijn op wet- of regelgeving, maar waar we binnen de branche wel last van hebben.

Edward Goossens van de HAN gaf uitleg over een nieuw subsidietraject voor het uitvoeren van onderzoek naar de ombouw van bestaande motoren om op methanol te kunnen draaien. 

Michel gaf een statusupdate van het project ‘methanol for shipping’ (MFS). Er is in het MFS-project al veel bereikt. Bijvoorbeeld het eerste binnenvaartschip is in Europa gecertificeerd om op methanol als brandstof te mogen varen. Er wordt het komende jaar gewerkt om de motor aan te passen. Daar gaat port fuel-injectie op gebouwd worden met het doel om tachtig procent op methanol te kunnen draaien. Daarna gaat de motor aan boord van de Stolt IJssel om ervaring op te doen.

Michel sluit af met het nogmaals onder de aandacht brengen van het programma ‘Leven lang leren’, waarbij BOVAG in samenwerking met AeresTech diverse trainingen aanbiedt. Er worden in dit programma twaalf trainingen aangeboden tegen acceptabele kosten. Alle twaalf de trainingen zijn relevant voor de branche. Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/levenlangleren

Cabaretier Max van den Burg sloot het programma op humoristische wijze af. Daarna stond het diner klaar, en konden de leden uitgebreid napraten en netwerken. 

Download hieronder de presentaties:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring