Overheidssubsidie van 30 miljoen euro voor duurzame transportinitiatieven

Laatste update 20 oktober 2017 Leestijd: 2 min

De overheid wil dat de transportsector sneller vergroent. Daarom stelt zij 30 miljoen euro beschikbaar voor transportoplossingen met een lage of geen CO2-uitstoot. Denk aan elektrische aangedreven busjes of trucks op waterstof. Een aanvraag indienen is mogelijk tot en met 21 december 2017.

Deze Demonstratieregeling Klimaattechnologieën en -innovaties (DKTI-Transport) is bedoeld voor ondernemers en kennisinstellingen die werken aan nieuwe ideeën en technieken die de overgang naar duurzaam transport versnellen.

Alternatieve brandstoffen

De subsidieregeling geeft invulling aan de afspraken uit het Energieakkoord. In de huidige ronde van DKTI-Transport worden initiatieven beoordeeld die te maken hebben met de zuinig vrachtvervoer over de weg én het gebruik van infrastructuur of het gebruik van alternatieve brandstoffen uit hernieuwbare bronnen. Deze subsidieronde loopt tot en met 21 december 2017 (17.00 uur). Er is nog 16,8 miljoen euro beschikbaar voor de rest van het jaar. 

Aanvraag

Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Een onafhankelijke expertgroep beoordeelt de ideeën en na goedkeuring wijst RVO vervolgens de subsidie toe.

Klik hier voor meer informatie
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring