Wacht met aanschaf: BOVAG komt met privacytool

Laatste update 20 december 2017 Leestijd: 1 min

Er gaat een nieuwe strenge privacywet in op 25 mei 2018. U moet persoonsgegevens nog meer beschermen en de overheid gaat strikter handhaven. Naar verwachting kunt u medio december gebruik gaan maken van de BOVAG-tool, die u helpt te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Er zijn commerciële hulpmiddelen op de markt, maar het loont om nog even te wachten met de aankoop ervan. De tool van BOVAG is namelijk helemaal op maat gemaakt voor de mobiliteitsbranche.

U moet vanaf 25 mei 2018 onder andere gaan beschrijven hoe u gegevens van klanten en medewerkers registreert, beveiligt, onderhoudt en verwijdert. Dit brengt veel meer documentatieplicht met zich mee en dat vraagt om aanpassing van bedrijfsprocessen.

BOVAG werkt achter de schermen hard aan een tool die u helpt bij de invoering van de nieuwe privacywet. Deze tool bevat video’s met uitleg, invuldocumenten en tips & tricks. Kortom, een handig en onmisbaar hulpmiddel bij het klaarmaken van uw bedrijf voor de AVG. Naar verwachting is deze tool in december beschikbaar voor BOVAG-leden. 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring