BOVAG Garantie? Gewoon blijven geven en nakomen!

Laatste update 16 november 2017 Leestijd: 2 min

Het zal u niet ontgaan zijn, de afgelopen maanden is de discussie aangezwengeld of BOVAG Garantie in zijn huidige vorm nog wel houdbaar is, omdat hij mogelijk als verzekering zou moeten worden aangemerkt. BOVAG heeft echter belangrijke aanwijzingen dat de BOVAG Garantie in zijn huidige vorm gewoon kan blijven voortbestaan. Er is wat BOVAG betreft dan ook geen enkele reden om te stoppen met het verlenen van BOVAG Garantie of nu over te stappen op een commerciële garantieverzekering zoals die de laatste weken hier en daar wordt aangeboden.

BOVAG is in gesprek met het ministerie van Financiën en De Nederlandsche Band (DNB) om snel en definitief helderheid te verschaffen over de BOVAG Garantie. DNB heeft daartoe onder meer een zogenoemd ‘reikwijdte-toets’ van de BOVAG Garantie toegezegd.

Advies

Voor BOVAG staat vast dat de BOVAG Garantie gaat om het gestand doen van een belofte van een ondernemer aan zijn klant. “Als er wat met uw motor, auto of caravan aan de hand is, los ik dat op.” BOVAG adviseert zijn leden om de komende maanden geen overhaaste stappen te zetten en gewoon de huidige garantiepraktijk voort te zetten.

Duidelijkheid

Er is – zo lang er nog geen duidelijkheid is over de precieze interpretatie van DNB van het begrip verzekering – geen enkele aanleiding voor ondernemers om rigoureuze stappen te nemen op garantiegebied. BOVAG heeft ook aan DNB en ACM laten weten voorlopig door te gaan met BOVAG Garantie in de huidige vorm, in afwachting van de verdere gesprekken en er ook op vertrouwend dat DNB en andere toezichthouders, de uitkomst hiervan zullen afwachten.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring