Geef uw commentaar op de richtlijn afleverinstallaties waterstof wegvoertuigen

Laatste update 17 augustus 2017 Leestijd: 2 min

Het concept van PGS 35 (‘Afleverinstallaties van waterstof voor wegvoertuigen’) staat momenteel open voor commentaar. PGS 35 bevat de belangrijkste regels waar tankstations die waterstof verkopen aan moeten voldoen. Ziet u knelpunten voor de praktijk? Dan heeft u tot 19 september de kans om inhoudelijk commentaar te leveren.

Het gaat om een herziening van de PGS-richtlijn in een nieuwe stijl, opgebouwd met scenario’s, doelen en maatregelen. De richtlijn wordt daarmee gereed gemaakt voor de komst van de nieuwe Omgevingswet. De komende periode kunnen de Programmaraad en het Deskundigenforum hun commentaar leveren. Ook tankstationhouders kunnen hun reactie geven over of de regels praktisch van opzet en duidelijk zijn.

Reageren?

De conceptversie van PGS 35 kunt u downloaden op de website Publicatiereeks Gevaarlijke stoffen. Op deze pagina vindt u ook een wijzigingstabel, waarin de wijzigingsvoorstellen genoteerd kunnen worden. Het is uiterlijk tot 19 september 2017 mogelijk om commentaren te sturen naar pgs@publicatiereeksgevaarlijkestoffen.nl.

Vervolgstappen

Het commentaar wordt besproken in het PGS 35-team en de PGS 35 zal waar nodig worden bijgesteld. De verwachting is dat de eindversie in december 2017 ter goedkeuring wordt aangeboden aan de Programmaraad. Daarna wordt de richtlijn ter vaststelling wordt voorgelegd aan het Bestuurlijk Omgevingsberaad Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (BOb).

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring