BOVAG-seminar: hoe houden we schadeherstel werkbaar en betaalbaar?

Terug

Door peperdure technieken en materialen, strenge fabrieksvoorschriften en aansprakelijkheid dreigt schadeherstel anno 2025 onwerkbaar en onbetaalbaar te worden. Of kan het ook anders? En hoe dan? Dit vraagstuk staat 26 september centraal tijdens het tweede seminar dat BOVAG organiseert voor de autoschadeherstelbranche.

Programma

15:00 uur Opening door algemeen voorzitter Bertho Eckhardt
15:15 uur Seminar deel I onder leiding van dagvoorzitter Paul de Waal van BOVAG

Perspectief fabrikant | Daniël Grachten, Regional Service Manager Tesla Benelux
Hoe ziet de toekomst van schadeherstel er uit, met dure materialen (carbon) en technieken (lijmen, autonome auto, sensoren, etc.) die nu al worden toegepast en snel terrein zullen winnen? Hoe hard gaan de ontwikkelingen en wat is de prognose? Tesla legt uit hoe zij als producent van elektrische auto’s met dit toekomstbeeld omgaat. Waarom zij o.a. kiest voor een gesloten netwerk met betrekking tot de reparatie van geavanceerde boordsystemen. En hoe ver zij gaat in de voorschriften en eisen om te dealen met aansprakelijkheidskwesties.

Perspectief technische opleider | Bernd Jan de Rooij, Manager International Business Development van Innovam
Het verkrijgen van technische informatie is een integraal onderdeel van het schadeherstelproces. Als mondiaal opleidingsinstituut voor Lamborghini kent Innovam als geen ander de ontwikkelingen op het gebied van opleidingen en bijscholing rondom de introductie van nieuwe technieken, zoals met virtual reality. Innovam laat tijdens het BOVAG-seminar zien hoe zij het verkrijgen van technische informatie integreert in haar opleidingen, óók als het hele jonge auto’s betreft.

16:30 uur Pauze
17:00 uur Seminar deel II onder leiding van dagvoorzitter Paul de Waal van BOVAG

Perspectief techniek | Matthew Wright, Head of Commercial Development, Thatcham Research
Met merk- en modelspecifieke herstelmethoden werkt het Britse bedrijf Thatcham dagelijks aan het optimaliseren van autoschadeherstel, kosteneffectief en met specifieke aandacht voor verkeersveiligheid. Hoe betaalbaar en werkbaar is de toekomst van schadeherstel volgens de techneuten van Thatcham? Dat leggen zij 26 september uit in Bunnik. Ook Thatcham schetst een toekomstbeeld en zoomt daarbij in op de voordelen voor de schadehersteller, zelfs als die (nog) geen erkenning heeft voor een bepaald merk. 

Inspirerende uitsmijter | Marketingspecialist Wouter de Vries
Leasemaatschappijen en verzekeraars maken dagelijks dankbaar gebruik van uw dienstverlening om automobilisten en verzekerden weer op weg te helpen. Voor wie zijn de credits? Hoe relevant is het eigenlijk om u als schadeherstelbedrijf te profileren en welke keuzes heeft u als u zich wilt onderscheiden in de markt? Doet u er goed aan om bewust te kiezen voor een bepaald marktsegment of draait het steeds meer om pakken wat er te pakken valt? En welke marketingstrategieën zijn er als u geen merkerkenning heeft? Wouter de Vries weet raad! De Vries is naast marketingdeskundige ook ondernemer, docent, spreker en auteur van o.a. het boek ‘Blauwe Bananen’. Wouter sluit het seminarprogramma af, waarbij hij u op ludieke wijze een spiegel voor houdt. “Als je niet weet waarin je onderscheidend bent, dan ben je het niet”, aldus De Vries.

Perspectief Schadehersteller | Toine Beljaars, BOVAG
Toine Beljaars, voorzitter BOVAG Schadeherstelbedrijven, praat u bij over de plannen van BOVAG in het licht van het geschetste toekomstbeeld. Hoe BOVAG zorgt voor de juiste randvoorwaarden voor BOVAG-leden, zodat zij kunnen (blijven) doen waar zij goed in zijn: ondernemen. En hoe BOVAG planmatig werkt aan toekomstbestendigheid, zodat schadeherstellers ook ‘straks’ nog een redelijke boterham kunnen verdienen. 

18:15 uur Borrel en buffet
19:30 uur Einde

BOVAG Café

Zoals we bij BOVAG gewend zijn, sluiten we het programma goed af met een borrel en een hapje eten in het BOVAG Café. Zo heeft u nog even te tijd om met collega’s na te praten en nieuwe contacten op te doen. En zodat u na de spits niet alleen met een vol hoofd, maar ook met een gevulde maag huiswaarts rijdt. 

Aanmelden

Spreekt het programma u aan en bent u ook van plan om te komen? Deelname is voor BOVAG-leden en genodigden geheel gratis.

Aanmelden  

Op een rijtje:

  • Locatie: BOVAGhuis
    Kosterijland 15
    3981 AJ Bunnik
  • Datum: 26 september 2017
    Van 14:30 - 19:30
  • Voor afmeldingen en vragen: events@bovag.nl

Aankomende vergelijkbare evenementen

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring